, ,

Onderzoek naar social media in de chemie

Lage inzet social media in de chemie

Chemiebedrijven die dagelijks social media inzetten zijn eerder uitzondering dan regel. Dat is mijn conclusie na een analyse van de bezoekers van het Deltavisie congres, waar ik een masterclass geef.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door Port-able, bleek dat slechts 43 procent de afgelopen 2 weken actief was op social media. Daar staat tegenover dat 80 procent wel één of meerdere accounts heeft. Linkedin is hierbij het meest gebruikt (75%), gevolgd door Twitter (70%) en Facebook (58%).

Wanneer je onderscheid maakt tussen internationale moederbedrijven en de activiteit van de Nederlandse vestiging valt dat aantal nog lager uit. Er zijn wel veel bedrijven met een account, maar zij communiceren niet snel via social media.

Congres
Tijdens het congres van Deltavisie zal ik dit onderzoek en de mogelijkheden van social media toelichten. Dit doe ik aan de hand van drie must haves voor de inzet van social media: interne basiskennis, richtlijnen en een dashboard voor het monitoren van wat er online gebeurt.

Met deze must haves weet je wat social media is, ligt het vast hoe je medewerkers ermee om moeten gaan, en kun je monitoren wat er over je wordt gezegd. Dat is in het geval van een crisis essentieel, maar het liefst ga je hier dagelijks mee aan de slag.

Ook laat ik chemiebedrijven zien die een stap verder zijn en social media succesvol inzetten voor sales, omgevingscommunicatie, marketing en recruitment.

Meer weten? Je kunt je nog inschrijven voor het congres.

Fotografie: Miranda Vijfwinkel

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *