De haven 2.0 maken!

De haven 2.0 maken!

De haven 2.0 maken, dat ga ik doen! Vanaf half april ga ik ondernemen in het mooiste stukje van Nederland, de Rotterdamse Haven!

Als geboren en getogen Rotterdamse ben ik altijd trots geweest op onze haven. De mensen, de omgeving, de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit, daar word ik blij van!
In mijn tijd als jongerenwethouder in de haven en consultant bij Randstad heb ik veel bedrijven van binnen gezien. Ook heb ik de vraagstukken meegemaakt waar havenbedrijven dagelijks mee te maken hebben:

  • Hoe blijf ik mijn concurrent voor?”
  • “Hoe kunnen we efficiënter werken?” en
  • “Waar haal ik goed (technisch) personeel vandaan?

Wat mij opvalt is dat veel havenbedrijven gebruik maken van traditionele oplossingen voor deze vragen. De mogelijkheden van nieuwe technologieën, de kennis van de ‘crowd’ en sociale media worden nauwelijks gebruikt. Dat is zonde, want juist havenbedrijven kunnen profiteren van deze mogelijkheden. Kijk maar eens naar Maersk, één van de beste voorbeelden van het gebruik van sociale media binnen de scheepvaart. Of naar Dow Chemical, dat laat zien dat je ook in de chemie online veel mensen kan bereiken. Maar ook Nederlandse bedrijven zoals Croon Elektrotechniek gaan online succesvol in gesprek met potentiële medewerkers en relaties, zij laten zich inspireren door de buitenwereld.

Maar hoe pak je dat aan? En wat zijn de mogelijkheden voor een MKB-er zonder het budget van een grote multinational? Daar vertel ik graag meer over!

Ik geef praktische workshops en kennissessies over het gebruik van sociale media en nieuwe technologieën. Daarnaast help ik bedrijven op weg om de eerste ‘online’ stappen te zetten. Zo nodig verzorg ik ook content of monitor ik de sociale media voor opdrachtgevers.
Meer weten? Bel gerust op 06-21815338 of mail: lisette@port-able.nl.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *